Помирає кожен десятий: Лікар Комаровський попередив про загрозу страшної епідемії в Україні (відео)

Відомий педіатр Євген Комаровський заявив, що, слідом за спалахом кору, Україні загрожує сплеск дифтерії. Спалах хвороби може статися через низьке охоплення вакцинацією.

Про це Комаровський розповів в ролику на своєму YouTube-каналі, передають Патріоти України.

Педіатр закликав українців вакцинуватися від кору і нагадав, що в минулому році вже попереджав про можливий спалах хвороби. «Кір - ви зробили щеплення один раз і у вас є на 80-85% захисна реакція. З дифтерією потрібно зробити щеплення три рази поспіль, а потім кожні 10 років вакцинуватися. Так швидко створити імунітет у всіх не вийде. У минулу епідемію дорослих померло в 2-3 рази більше, ніж дітей», - сказав педіатр.

За його словами, під час спалаху дифтерії помирає 50% нещеплених хворих. При цьому, навіть з сироваткою, вмирає 10-15% хворих. «Вмирає кожен десятий. Індія виділила сироватку Україні, але при спалаху вона закінчиться за 2-3 дні. Дифтерія прийде обов'язково, вона не може не прийти, це біологічні закони», - сказав педіатр.

Також він зазначив, що найнебезпечніша ситуація складається, коли суспільство приймає рішення про вакцинацію, але при цьому половина населення прищеплюються, а половина - ні. За його словами, щепленими повинні бути не менше 90% населення країни.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...