Понад 37 тисяч за салат: Рівненський ресторан покарали за неякісну страву з відомою назвою

Автор мультика про Капітошку виграла в суді справу про захист права інтелектуальної власності.

Відома українська дитяча письменниця Наталія Гузєєва, автор сценарію до мультфільму «Капітошка», виграла в Рівненському міському суді справу про захист права інтелектуальної власності проти місцевого ресторану. Про це повідомляє місцеве видання "Крапка", передають Патріоти України.
«Капітошкою» ресторан назвав один з салатів дитячого меню. Тим часом авторські права на назву «Капітошка» Гузєєва зареєструвала понад десять років тому, і вона ретельно стежить за тим, щоб продукція, що іменується героями її мультика, була якісною і корисною. А ось якісний склад салату «Капітошка» у неї викликав сумніви, прокоментував суперечку патентний повірений України, який представляв інтереси письменниці в суді, Юрій Трачук.

Спочатку керівництву закладу громадського харчування було направлено офіційний лист, в якому містилосяь прохання ліквідувати «похибки», і конфлікт був би вичерпаний. Однак в ресторані лист проігнорували. Коли справа дійшла до суду, орендар ресторану став заперечувати, що салат з такою назвою є в меню - мовляв, наведений позивачем перелік страв не належить їх закладу.

Тим часом суд постановив: використання назви «Капітошка» можливе лише за згодою автора, і зобов'язав відповідача компенсувати письменниці понад 37 тис. грн. Чи буде керівництво ресторану подавати апеляцію, поки не відомо.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...