"Пора, брат, пора": Мінфін підштовхнув Насірова ще ближче до "тюремної прірви" (документ)

Відсторонений від виконання обов'язків голови ДФС Роман Насіров припустився низки порушень під час перебування на посаді очільника служби.

Роман Насіров

Про це йдеться у листі Міністерства фінансів на адресу Кабінету міністрів, який оприлюднив проект Марлін, передають Патріоти України.

У документів вказано чотири порушення Насірова: блокування створення Міжрегіональної митниці, невиконання ключових показників ефективності реформи ДФС, затверджених програмою розширеного фінансування EFF Міжнародного валютного фонду, невиконання численних вказівок Мінфіну, наданих з метою недопущення погіршення умов обслуговування платників податків та порушення процедури відпусток.

"Від серпня 2016 року Мінфіну було доручено затвердити положення про зазначену митницю. Однак ДФС переховувало власний наказ №871 від 18.10.2016 р. від чиновників Мінфіну, яким затверджено положення про Міжрегіональну митницю. Цей же наказ підлеглі Насірова ховали від Мін'юсту, яке офіційно реєструє урядові документи", - йдеться у листі.

Мін'юст зробив два запити до ДФС, проте зазначений наказ не було надано.

"У Мінфіні роблять висновок, що ухвалення наказу №871 та наступна реєстрація Міжрегіональної митниці призведе до визнання діяльності такої митниці незаконною", - заявив Данилюк.

Звіти щодо досягнення ключових показників ефективності Мінфіну не надавались, що є також порушенням.

У листі зазначено, що Насіров не відзвітував про проведену роботу щодо обслуговування платників податків у вказаний термін, а на робочому місці був відсутній.

Щодо порушення процедури відпусток, Насіров мав погоджувати відпустку з главою уряду та міністром фінансів.

"У ДФС заявили, що відпустку у лютому місяці погоджував Степан Кубів, перший віце-прем'єр. Втім, будь-який документ на підтвердження слів про Кубіва у податковій надати відмовилися", - йдеться у листі.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...