Поради експерта: Яка небезпека чекає з дешевими зимовими шинами

Під час кризи грошей на обслуговування автомобіля стає все менше, а ціни на запчастини і витратні матеріали ростуть. В результаті багато автолюбителів заощаджують на зимових покришках.

Про це йдеться у блозі автоексперта "Автоблог", передають Патріоти України. Далі - мовою оригіналу:

"В последнее время рынок наводнили дешёвые шины различных брендов. Эксперты рассказали чем чревата покупка кота в мешке.

Понять разницу между бюджетной и дорогой качественной покрышкой можно на простом примере: у фирмы марка резины имеет 60-70 компонентов, а шины дешевого бренда содержат лишь 20—30 ингредиентов.

Дешёвые шины прежде всего уступают по сцепным свойствам, звуковому комфорту и износостойкости. Стоимость шины зависит от состава резиновой смеси, есть ли там дорогие компоненты, которые обеспечивают эластичность резины при низких температурах.

Натуральный каучук, к примеру, не даёт шине задубеть при низких температурах, но это достаточно дорогое сырьё. "Для того чтобы добиться низкой цены, шинники убирают из состава покрышек дорогостоящие компоненты, которые ухудшают эластичность шин", - эксперт.

Конкретные характеристики зависят от состава резины и её цены: часть шин уже при –10 задубеет, другая — при –20, а резина для экстремальных условий сохранит эластичность и в 30 градусов мороза.

Для автовладельца вся проблема в том, что дешёвая покрышка внешне может выглядеть точно также, как дорогая."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...