Поради фахівця: Як збільшити кількість гормону, який впливає на довголіття

Старіння прискорюють суєта, кар‘єрна гонка, рутина, незбалансоване харчування, надмірне вживання шкідливих жирів, сидячий спосіб життя, які спричиняють хронічний стрес. Тож чим триваліший стрес – тим скорше ви починаєте старіти.

Про це написала дієтолог Оксана Скиталінська на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"В наших нирках та мозку виробляється дуже важливий "омолоджуючий" пептидний гормон клото, особливо важливий для молодості та здоров'я головного мозку (пам‘ять, реакція, настрій, кмітливість)", – зазначила вона.

І саме цей гормон погано виробляється в організмі, якщо у вас хронічний стрес. А чим менше клото в організмі, тим вищий ризик виникнення різних порушень та хвороб. Щоб збільшити вміст гормону клото – варто включити до раціону сульфорафан, який є у броколі, капусті, редьці, гірчиці.

Також від передчасного старіння порятує відпочинок у горах, адже рух, ягоди та спокій допоможуть добре відновитись організму. Не варто нехтувати прогулянками в парк, де можна побігати, повіджиматись та подихати свіжим повітрям."

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...