Поради з енергоефективності: Як поліпшити старі радіатори у квартирі

Погані батареї в будинку не тільки не забезпечать будинок теплом, але й збільшать витрати сім'ї на опалення.

Як підвищити енергоефективність радіаторів і коли краще провести їх заміну розповів інженер Олексій Лепешко, передають Патріоти України з посиланням на News Анголенко.

Багатоповерхові будинки в Україні, побудовані в більшості своїй більше 50 років тому, давно потребують капітальних ремонтів та термомодернізації. Чавунні батареї опалення в квартирах – не виняток. І, незважаючи на стійкість до корозії, вони рано чи пізно виходять з ладу. Крім того, енергоефективність чавунних радіаторів дуже низька.

Заміну батарей можна провести в неопалювальний період, так як воду зі стояків буде злити набагато простіше. Але, щоб перевірити якість монтажу і рівень нагрівання радіатора, потрібно дочекатися похолодання.

Перед демонтажем старих батарей потрібно звернутися у керуючу компанію, що обслуговує ваш будинок. Подати заявку на злив стояка опалення можна у телефонному режимі або в центрі обслуговування клієнтів. Всі роботи бажано проводити в міжопалювальний сезон. При відсутності дозвільних документів на злив стояка роботи будуть вважатися незаконними.

Якщо батареї гріють недостатньо, а стояк гарячий, швидше за все в системі утворилася повітряна пробка, що перешкоджає циркуляції води. У таких випадках експерти рекомендують регулярно стравляти повітря з системи, не чекаючи появи проблем.

Також сучасні батареї можна обладнати автоматичними повітрявідводчиками. Якщо їх немає, для спуску повітря з батареї потрібно буде відкрутити кришку на радіаторі. Щоб уникнути затоплення, бажано запросити для виконання цієї процедури спеціаліста.

Батареї можуть бути холодними і при неправильному підключенні до системи, і при порушеннях циркуляції води. Якщо немає можливості переварити систему, вирішити проблему поганої циркуляції води допоможе подовжувач протоки.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...