Порошенко анонсував нову хвилю антиросійських санкцій (відео)

Президент України Петро Порошенко анонсував новий "азовський пакет" санкцій проти Російської Федерації, затверджений спільно з НАТО.

Про це Порошенко повідомив під час брифінгу у Мюнхені після зустрічі з Генсекретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, передають Патріоти України з посиланням на Прямий.

"Графік є дуже напружений. Сьогодні хочу проінформувати, що відбулася перша зустріч традиційна, оскільки на Мюнхенській безпековій конференції ми постійно зустрічаємося з керівництвом НАТО. І сьогоднішня зустріч з генеральним секретарем була першою після прийняття Верховною Радою пропозицій президента по змінам до Конституції в частині НАТО і ЄС", - сказав Порошенко.

За його словами, він з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом обговорили, ті напрямки, яких повинна дотримуватися Україна у співпраці з НАТО на найближчі роки. Мова йдеться про амбіції щодо Плану дій щодо членства, мова йдеться про щорічні національні програми, мова йдеться щодо двостороннього рівня розвитку співпраці по підвищенню безпеки у всіх напрямках: починаючи від кібербезпеки і завершуючи збільшення потужностей оборонної зброї України.

"Також ми обговорили і скоординували наші зусилля по звільненню українських військовополонених, 24 наших моряків, звільнити українські кораблі і забезпечити свободу судноплавства в Керченській протоці і Азовському морі. Це питання наші партнери з НАТО постійно піднімають під час комісії "Росія-НАТО" і під час зустрічі в рамках безпекової конференції в Мюнхені", - додав президент.

Він зазначив, що у випадку, коли не буде прогресу, найближчим часом будуть застосовані санкції. По санкціям сьогодні було скоординовано спільні зусилля. Сьогодні в цілому було обговорено і затверджено пакет санкцій, так званий "азовський пакет".

"Це саме те, що я вам обіцяв в грудні місяці, коли ми вимушені були як реакцією закликати щодо світової солідарності. Я доручаю міністру закордонних справ України в неділю провести зустріч з друзями України, а сьогодні їх безпрецедентно багато, і там обговорити попередню координацію наших дій щодо запровадження санкцій. І немає жодного сумніву, що найближчими днями, на початку наступного тижня санкції в Брюсселі в координації з Україною точно будуть прийняті", - сказав Порошенко.

Він додав, що питання санкцій обговорювалося і з головою комітету по міжнародним справам Сенату США паном Рішем. Пан Ріш – це один зі співавторів проекту рішення щодо запровадження санкцій проти Росії, в тому числі і у зв’язку з актом агресії проти українських кораблів в нейтральних водах Чорного моря. І сьогодні проект по санкціям складає 124 сторінки.

"Це буде підвищена ціна, яку Росія має і мусить заплатити за акт агресії проти України. І ми отримали повну підтримку керівника комітету. А завтра відбудеться моя зустріч з віце-президентом Сполучених Штатів Америки паном Пенсом, моїм добрим другом і добрим другом України. І ми продовжимо цю роботу по координації дій з нашими американськими партнерами. Оскільки американська делегація на безпековій конференції є надзвичайно велика. І напрямки нашої розмови будуть іти і з точки зору безпеки, і з точки зору НАТО, і з точки зору підтримки реформ, і широкий порядок денний буде обговорюватися завтра", - завершив президент.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...