Порошенко хотів заплатити внесок в Раду Європи замість Росії

Петро Порошенко пропонував голові Ради Європи Турбйорну Ягланда компенсувати втрати від несплати Росією членських внесків, щоб не допустити відновлення прав делегації РФ в ПАРЄ.

Турбйорн Ягланд

Але Ягланд відхилив цю пропозицію президента України, - повідомив глава української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв під час дискусії в Facebook, передають Патріоти України.

«Президент під час візиту пропонував. Ягланд відмовився від цього. Непублічно відмовився, сказав, що це неправильно», - пояснив Ар'єв.

Глава української делегації в ПАРЄ жорстко розкритикував візит Ягланда в Москву і його переговори з російським керівництвом щодо сплати членських внесків (близько 30 мільйонів доларів) в обмін на повернення делегації в Асамблеї.

Також, за словами Ар'єва, дії Ягланда підривають авторитет Ради Європи.

«Картина жахлива - глава головної правозахисної структури Європи просить головного порушника прийти назад, щоб не втратити фінансування. Це виглядає як продаж індульгенції, коли прощення за грубе порушення міжнародного законодавства і прав людини продається за внески ... Наслідком цього стане підірвана довіра до всієї Ради Європи, яка йде проти власних цінностей ... Ціна резолюцій і рекомендацій всіх інститутів - ПАРЄ, Комітету міністрів, Венеціанської комісії і т.д. - просто обнуляється», - написав Ар'єв.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...