Порошенко не став справжнім політичним лідером України. Питання про його заміну турбує Москву й Вашингтон, - політолог

Він намагається бути корисним й отримувати вигоди як із Москви, так і Вашингтона. У підсумку йому не вірять ні ті, ні інші.

Віктор Небоженко

Про це написав у Facebook політолог, директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко.

"Порошенко вже давно використовує щодо Росії та США "стратегію колобка: я від бабусі пішов, я від дідуся пішов". Він намагається бути корисним й отримувати вигоди як із Москви, так і Вашингтона. У підсумку йому не вірять ні ті, ні інші, але вони змушені з ним рахуватися. Поки що ні та, ні інша сторона не готова активно втручатися в політичний розклад України. Росії та США ясно, що Порошенко в гонитві за багатством і владою не став справжнім політичним лідером України. Питання про його заміну турбує Москву й Вашингтон", – заявив політолог.

Він зазначив, що президент РФ Володимир Путін на всяк випадок демонстративно висунув фігуру політика Віктора Медведчука як повноважного представника його інтересів в Україні, чекаючи, що американці також укажуть на свою кадрову альтернативу Порошенку.

"Ясно, що обидві столиці незадоволені Порошенком, але кожен із великих гравців хоче здобути стратегічну перевагу в Україні внаслідок зміни влади. Тільки ця обставина стримує Вашингтон і Москву щодо фігури Порошенко", – підсумував Небоженко.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...