Порошенко похвалився досягненнями України в космічній галузі (фото, відео)

Відразу два запуски ракет за місяць, створених за допомогою України, є успішним прикладом співпраці держави із західними компаніями.

Про це написав президент України Петро Порошенко на своїй сторінці в Facebook, нагадавши, як це було, передають Патріоти України.

"У листопаді відбулися одразу два успішні запуски ракет, у створенні яких бере участь Україна. Так, ракета-носій Vega з українським двигуном успішно стартувала з космодрому Куру у Французькій Гвіані", – написав президент.

Він також нагадав, що ракета-носій Antares, яку створено за участю українських підприємств, була успішно запущена з космодрому NASA "Воллопс Айленд" у штаті Вірджинія.

"Головна конструкція першого ступеня ракети розроблена нашими конструкторами та виготовлена у співпраці з українськими підприємствами. Запуск цих двох ракет – успішний приклад співпраці України з американськими та європейськими компаніями космічної галузі у сфері мирного дослідження космосу", – додав Порошенко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...