Порошенко розповів про роль Медведчука і мовчання Путіна

Президент України Петро Порошенко заявив, що президент РФ Володимир Путін не хоче з ним спілкуватися, "бо не має, що сказати".

Про це Порошенко заявив на прес-конференції 16 грудня у Києві, коментуючи питання про долю українських політв'язнів за відсутності комунікації з Путіним, передають Патріоти України.

"Перешкода, що ми вже рік не можемо звільнити жодного в'язня - з тюрем РФ, ОРДЛО та Криму - полягає не в тому, що Путін не хоче спілкуватися з Порошенком. А в тому, що він не хоче їх звільняти", - заявив Порошенко.

Президент нагадав, що після акту агресії РФ у Керченській протоці він намагався зв'язатися з Путіним, але той відмовився спілкуватися, згодом пославшись на "виборчу кампанію" в Україні. "Він відмовився (розмовляти - ред.) не тому, що це пов'язано з виборчим процесом в Україні, а тому, що йому немає що сказати", - упевнений Порошенко.

Він додав, що Путін "не очікував, що протягом 24 годин, за які були проведені інтенсивні консультації з міжнародними партнерами, будуть заяви Великої сімки, ЄС, більшості країн". "Йому не було, що відповісти", - додав Порошенко.

Також на питання про те, якою наразі є роль лідера ГО "Український вибір" Віктора Медведчука у звільненні полонених, Порошенко заявив: "Ми всі все розуміємо. Де-факто Медведчук є представником Путіна на цих переговорах (у Мінську - ред.)". "І він є єдиним джерелом, каналом для донессення його позиції. ... Треба перевірити, але, здається, з травня чи квітня (2018 р. - ред.) він не бере участі у засіданнях ТКГ", - заявив Порошенко.

"І якщо стоїть питання перед президентом Порошенком, що він має зустрічатися і готувати будь-які пропозиції, які допоможуть повернути наших хлопців і дівчат додому - чи це є заручники на окупованій території, чи політв'язні - я буду це робити і буду зустрічатися (з Медведчуком - ред.)", - заявив президент.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...