Порошенко цитує Варфоломія і очікує на швидке оформлення автокефалії

Президент наголосив, що у зверненні Варфоломій підтвердив, що "Священний синод вирішив надати автокефалію православній церкві в Україні, щоб вона приєдналася до повноти православ'я".

Президент Петро Порошенко очікує найближчим часом остаточного юридичного та канонічного оформлення автокефалії православної церкви в Україні. Про це він заявив під час вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932-33 років, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

Глава держави нагадав, що з нагоди 85-х роковин Голодомору до українського народу звернувся Вселенський патріарх Варфоломій. "Ця трагедія, зазначив його святість, говорить сама за себе, серед інших жорстоких вчинків проти людства і Божого творіння, здійснених в двадцятому столітті", - навів Порошенко слова Вселенського патріарха. Президент наголосив, що у зверненні Варфоломій підтвердив, що "Священний синод вирішив надати автокефалію православній церкві в Україні, щоб вона приєдналася до повноти православ'я".

Увесь український православний світ в очікуванні. Уже до кінця листопада очікується Об'єднавчий Собор, де священики з усіх наявних в Україні православних церков мають створити нову Єдину помісну православну церкву та обрати її очільника. Тільки після цього Патріарху нової церкви буде наданий Томос про автокефалію і закінчаться 300 років церковної анексії Київського престолу російським патріархатом.

"Рішення, яке ми, українці, очікували десятиліттями і навіть століттями, прийнято, і ми за нього вдячні нашій Константинопольської матері-церкві. Очікуємо найближчим часом остаточного юридичного та канонічного оформлення автокефалії", - заявив Порошенко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...