Порошенко зробив Європі пропозицію, від якої важко відмовитися

Президент України Петро Порошенко запропонував європейським партнерам альтернативу “Північному потоку-2” – транзит газу через Україну.

В інтерв’ю виданню Handelsblatt український президент заявив, що трубопровід не має економічно виправданої основи, передають Патріоти України.

«Існує український транзитний трубопровід. Він – значно дешевше. Може легко і недорого бути модернізований. Його можна легко побудувати. Ми були б раді залучити європейських партнерів до управління газовим підприємством», – зазначив президент.

Він також додав, що на сьогоднішній день він (транзитний трубопровід) здатний на щорічний транзит обсягів до 100 млрд кубометрів сировини. «У 2017 році це було близько 94-97 млрд, що відповідало зростанню обсягів транзиту на 15 відсотків», – розповів Порошенко.

По будівництву «Північного потоку-2» Порошенко назвав РФ «вкрай ненадійним партнером», а також висловив думку, що реалізація проекту не має «економічно виправданої основи».

«Вибачте за різкі слова, але «Північний потік-2» – це політичний хабар за лояльність до Росії», – заявив український президент.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...