Порошенко звинуватив Кремль у хімічній атаці на українців

Президент України Петро Порошенко заявив, що в екологічній катастрофі в окупованому Армянську винні російські військові.

Про це Порошенко сказав на засіданні Ради національної безпеки та оборони, яке проходило під його головуванням, передають Патріоти України.

Президент прокоментував ситуацію, яка склалася на заводі "Кримський титан" на анексованому півострові, вказавши на необхідність створення міжнародної комісії.

"Нам потрібно зробити кілька речей. Перша річ: необхідно створити міжнародну комісію і зупинити екологічну катастрофу, яка безпосередньо впливає на Україну, відбувається на окупованій території, знати її причини. Тим більше, що за версією надійних джерел, які я маю в своєму розпорядженні, це наслідки відповідних тренувань російських військових, які привели до руйнування екологічних захисних механізмів", - заявив Порошенко.

Другою дією, яку повинна зробити українська влада, за його словами, має стати створення умов для вивезення дітей з Армянська на материкову територію для "відпочинку, оздоровлення і порятунку".

Нагадаємо, через викиди на "Кримському титані" в ніч із 24 на 25 серпня місцеві жителі відчули нездужання, нудоту, запаморочення і головний біль. У багатьох з'явився кашель, люди скаржилися на печіння в носі та дихальних шляхах, а також на висип.

Кислотні викиди дійшли й до материкової України, такі ж симптоми стали з'являтися у жителів Каланчака і села Преображенське.

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...