"Порозумілися так, що ніхто не хотів кінчати", - Тіллерсон про тривалість зустрічі Трампа і Путіна

Переговори президента США Дональда Трампа і президента Росії Володимира Путіна в Гамбурзі тривали довше запланованого часу, оскільки жоден з них не хотів завершувати розмову.

Про це повідомив в п'ятницю західним журналістам держсекретар США Рекс Тіллерсон за підсумками зустрічі лідерів двох країн, передають Патріоти України.

Говорячи про тривалість переговорів (понад дві години замість запланованих 40 хвилин), він зазначив «такий рівень залучення і обміну, що жоден з них не хотів зупиняти» бесіду.
«Між ними двома було дуже ясне позитивне взаєморозуміння», - сказав журналістам Тіллерсон.
У свою чергу глава російського МЗС Сергій Лавров підкреслив, що питання про терміни нової зустрічі президентів РФ і США в ході їх першої зустрічі не обговорювалося.
«Про це мова не заходила. Ми виходимо з того, що обговорюються ті питання, які реально виносяться на порядок денний тієї чи іншої зустрічі», - заявив глава МЗС РФ.
Він підтвердив, що «президенти проявили твердий настрій на те, щоб шукати рішення, які відповідають національним інтересам США, РФ і всієї світової спільноти».
При цьому Тіллерсон зазначив, що перша леді США Меланія Трамп заходила в кімнату, де проходила зустріч.
«Всі стояли біля дверей. Я навіть думаю, що вони (члени команди Трампа - ред.) в якийсь момент відправили першу леді, щоб перевірити, чи зможе вона нас забрати звідти, але це теж не спрацювало», - розповів він американським журналістам.
Після цього переговори лідерів США і РФ тривали ще цілу годину.
«Безумовно, її задумка не вдалася», - додав Тіллерсон.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...