Португальський ФК у презентаційному ролику до зустрічі з "Зорею" продемонстрував кремлівську маячню (відео)

Суперник луганської "Зорі" у кваліфікації Ліги Європи португальська "Брага" напередодні матчу з українською командою записала відео ролик про Україну. От тільки саме відео викликало чималий шквал критики. Як і інформація на сайті клубу.

У відео колишній футболіст команди, а тепер працівник клубу Алан Озоріу розповідає про Україну. У ньому зазначається, що Україна складається з "24 провінцій", передають Патріоти України.

Окрім того, на самому сайті "Браги" в представленні "Зорі" вказано, що це клуб з Луганська. І що матч міг відбутися саме там, але з 2014 року "на Сході України триває громадянська війна".

Такі висловлювання не залишилися поза увагою Посольства України в Португалії. Українські дипломати направили листа до футбольного клубу, де нагадали, що окуповані Крим та Севастополь теж є частиною України, яка складається з більше, аніж 24 провінцій. А щодо "громадянської війни", то в листі наведені докази російської агресії проти України.

"Є багато свідчень про те, що війна на сході України є міжнародним конфліктом з повною участю Росії, або шляхом фінансування, або за допомогою надання технічних засобів ведення бою. Війна, спровокована та очолювана Росією проти України, протягом останніх чотирьох років привела до понад 10 тисяч жертв... Вищезгадане відео вводить в оману португальського глядача, особливо про статус Криму та війни, що проводиться Росією проти України. Тому ми просимо, щоб ці факти були виправлені", – йдеться в листі.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...