"Посіяти суперечки і недовіру серед православних": У УПЦ КП прокоментували кремлівський фейк про Різдво

В УПЦ КП назвали інформацію росЗМІ про можливе перенесення Різдва "інформаційною диверсією"

архієпископ Євстратій Зоря

Єдина помісна церква не розглядає питання про перенесення Різдва з 7 січня на 25 грудня. Про це заявив прес-секретар Київської патріархії, архієпископ Євстратій Зоря, передають Патріоти України.

"Засоби масової російської пропаганди без вказівки найменших доказів або посилань подають у стрічці своїх "новин" як "факт", що єдина помісна УПЦ нібито "буде використовувати новий стиль" церковного календаря. Цілком очевидно, що це інформаційна диверсія, яка напередодні важливих подій повинна посіяти суперечки і недовіру серед православних в Україні", - зазначив архієпископ Євстратій Зоря.
За його словами, ідея переходу на новий стиль має не лише прихильників, а й численних опонентів. "Тому цілком офіційно хочу повідомити, що питання переходу на новий календар не порушується і не розглядається в процесі об'єднання і в зв'язку з наданням томосу. Кожна автокефальна церква самостійно вирішує календарне питання і ніяких розпоряджень або вимог цього в томосі, які надавалися Вселенським Патріархатом в ХХ столітті, не встановлювалося", - підкреслив прес-секретар Київської патріархії.
Він нагадав, що в минулому році законом України 25 грудня було визнано святковим днем. "І всі, хто бажає святкувати в цей день згідно зі своїми переконаннями - мають можливість робити це і зараз, питання томосу і автокефалії з цим ніяк не пов'язане", - сказав архієпископ Євстратій Зоря.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...