Посівний календар-2018: Що і коли потрібно садити в травні

Найважливішим в посівному календарі дачників є останній місяць весни.

Що садити в травні 2018, і в які дні за місячним календарем садові роботи будуть найбільш сприятливими - в матеріалі Styler, передають Патріоти України.

Посівний календар 2018 на травень: що садити і коли

2 - 3 травня - при роботах у городі варто бути обережними. Рекомендовано виконати прополку землі, знищити шкідників. У цей період сприятливо садити екзотичні рослини, у яких особливо цінним є корінь.

4 - 6 травня - вдалий час для посадки картоплі, редиски, моркви, ріпи, обрізки і щеплення фруктових дерев в саду.

9 - 10 травня - сприятливий період для посадки редису, цибулинних рослин, селери. В саду можна виконати обрізку кущів та дерев.

14 травня - кращий день для посадки коренеплодів, цибулинних, бульбових культур.

16 і 17 травня - дні для посадки витких рослин (троянда, виноград, суниця), а також бобових. У цей період варто обробити дерева і посіви від шкідників, удобрити грунт, підготувати місце під газони і грядки.

18 - 19 травня - можна висаджувати в грунт практично всі види рослин з цінною наземною частиною, а також низькорослі культури. Хороший урожай дадуть баштанні культури, висаджені в цей день. Високорослі помідори саджати не рекомендується.

20 - 21 травня - можна садити ягідні кущі і дерева, виконувати прополку, заготовлювати лікарські трави.

24 - 25 травня - сприятлива посадка квітів і кісточкових фруктових дерев.

26 - 28 травня - рекомендується садити капусту, огірки, помідори, гарбуз, перець. Не варто висаджувати дерева і збирати трави.

31 травня - квіти садити небажано. Сприятливий день для висаджування картоплі, ріпи, редису, брукви, внесення добрив у грунт, обрізки дерев.

Несприятливі дні в посівному календарі на травень 2018

7 і 8 травня Місяць буде знаходиться у Водолії, який вважається "безплідним" знаком Зодіаку. Тому посадку садово-городніх культур проводити не варто. Ці дні краще присвятити прополці та обприскування від шкідників.

У період 11-13 травня Місяць буде спадати. Цей період несприятливий для посадки будь-яких рослин, проте рекомендується виконати обрізку дерев і кущів, підготовку і удобрення грунту.

15 травня - молодик. Сіяти і садити рослини в цей час не варто.

22 - 23 травня - садити овочі не рекомендовано. Добре приживуться висаджені в цей день шипшина, жимолость і декоративні рослини. Покіс трави в цей період сповільнить її зростання.

29 травня - повний місяць. Несприятливий період для роботи в саду і городі.

30 травня - місячний календар рекомендує з обережністю ставитися до роботи на землі. Садити нічого не варто, можна виконати прополку і удобрення грунту.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...