Поспішайте придбати: П'ять продуктів, які подорожчають до свят

За підрахунками експертів, у цьому році святкове меню на Новий рік українцям обійдеться мінімум в 1 500 гривень.

Такі ціни змусять українців економити і шукати дешевші продукти, передають Патріоти України з посиланням на Politeka.

Отже, п'ять продуктів, які варто купити вже зараз:

Червона ікра

За 120 грамів цього продукту доведеться заплатити мінімум 196 гривень. Зараз в магазинах ціни на делікатес стартують від 125 гривень.

М’ясні вироби

За 1 кілограм свинини українцям доведеться заплатити від 130 до 140 гривень. М’ясо починає стрімко дорожчати, але зараз на ринку ще можна знайти свинину по 100 гривень за кілограм. Перед святами куряче філе в середньому коштуватиме від 90 гривень за кілограм. Зараз його ще можна придбати на 10 гривень дешевше.

Солодощі

Солодощі в цьому році теж здивують цінами. Експерти стверджують, що подарункові мішечки з ласощами для дітей, які у минулому році коштували від 96 гривень, зараз мають ціну від 120 до 130 гривень.

Цитрусові

Важко уявити новорічний стіл без улюблених мандаринів, адже без них свято буде не таким запашним. Ці фрукти піднімуться в ціні на 5-7%.

Шампанське

До 31 грудня його вартість буде 100 гривень за 1 пляшку та це лише середня ціна.

Однак пам’ятайте, що низька вартість не означає гарну якість. Експерти радять бути обережними і краще від чогось відмовитися або купити менше, ніж планували.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...