"Постійні авіаобстріли, зруйновані будинки і купи трупів": Передмістя Дамаска перетворилось на пекло (відео)

Це не про черговий голлівудський фільм-апокаліпсис. Це реальне життя людей у сирійській Східній Гуті.

Невеликий район під Дамаском за останні кілька днів перетворився на справжнє пекло, передають Патріоти України з посиланням на 24 Канал.

Сирійський журналіст Фірас Абдулла розповів про жахливу трагедію, яка розгортається у передмісті столиці Сирії. Війська Асада за підтримки російської авіації кілька днів поспіль бомбардують район Східна Гута. Це останній бастіон повстанців біля Дамаска. "Від цього жахіття немає де сховатися, і воно триває! Бомби падають на нас, як дощ", – сказав журналіст. За словами Абдулла, звідусіль доносяться крики та плач жінок і дітей. Лише за останні 48 годин у Східній Гуті вбито 250 цивільних. Майже 60 – діти.

Цей район в облозі асадівських сил вже 5 років. Аби вибити супротивника, влада застосовувала тут навіть хімічну зброю. Східна Гута перебуває в майже середньовічній облозі, – зазначив постійний представник Франції в ООН Франсуа Делаттр.

І поки західні лідери висловлюють стурбованість, а російська авіація надає вогневу підтримку силам Асада, 400 тисяч жителів Східної Гути залишаються відрізаними від будь-якої гуманітарної допомоги. Правозахисники повідомляють, що у районі не вистачає харчів і медикаментів. Обстріли зруйнували кілька лікарень, і пораненим не можуть надати допомогу.

Цього разу ситуація загострилася настільки, а жертв так багато, що дитячий фонд ООН оприлюднив так звану "заяву без слів". Їх просто забракло, аби передати весь жах того, що відбувається, і виправдати масові загибелі дітей і дорослих.

Дві військові коаліції – одна на чолі з США, інша на чолі з Росією – намагаються загасити сирійській конфлікт, який триває вже майже сім років. За цей час там загинуло півмільйона людей. 5 мільйонів змушені були залишити свої домівки.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...