Посилення тиску на Київ: Посол Угорщини в Україні знов зробив "мовну" заяву

За словами угорського посла, Міносвіти України ніяк не реагує на освітні пропозиції нацменшин.

Закарпатське угорськомовне педагогічне товариство вже роками «бомбардує» своїми пропозиціями міністерство освіти України, але безуспішно, - розповідає надзвичайний і повноважний посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень в інтерв’ю «Главкому», передають Патріоти України.

«Якщо подивитися статистику із незалежного зовнішнього оцінювання, - говорить Кешкень, - то навіть в українських селах рівень знань з української мови, володіння нею дітьми не є на відповідному рівні. Як змінити такий стан? Це суто методологічне питання. Потрібно фахівцям сідати і домовлятися, як саме навчати української».

Посол Угорщини наголошує на тому, що Закарпатське угорськомовне педагогічне товариство має «дуже слушні пропозиції», методику навчання людей державної мови.

Але Міністерство освіти і науки України, за словами Кешкеня, ніяк на них не реагує. «Закарпатські угорці готові брати участь у цьому процесі. Думаю, вони могли би розповісти докладніше про свої пропозиції», - вважає посол.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...