"Потрібно бути скептичним, шукати можливості для поліпшень, для кроку вперед": У мережу потрапило останнє "засекречене" інтерв'ю Шумахера (відео)

Офіційний сайт семиразового чемпіона Формули-1 Міхаеля Шумахера розмістив відео-інтерв'ю німецького гонщика, взяте 30 жовтня 2013 року.

Міхаель Шумахер

Його опублікували вперше за більш ніж п'ять років, передають Патріоти України.

Спортсмен відповів на десять запитань за кілька місяців до трагедії, що трапилася з ним: 29 грудня 2013 року Міхаель, катаючись на лижах, упав і отримав важку травму голови. Як відомо, відтоді він так і не прийшов до тями, хоча і переніс безліч операцій.

3 січня Шумахеру виповниться 50 років, і, мабуть, напередодні ювілею близькі Міхаеля вирішили оприлюднити це інтерв'ю, яке лежало на полиці довгі роки.

Наводимо повну розшифровку інтерв'ю:

Який титул був для вас найбільш емоційним?

— Однозначно, 2000 рік з Ferrari. 21 рік для Ferrari без чемпіонства, чотири роки для мене. Нарешті, у Сузукі-2000 я провів чудові перегони, і ми виграли чемпіонат.

Кого із суперників у Формулі-1 ви поважали більше від усіх?

— Однозначно Міка Хаккінен. Великі битви, але завжди теплі відносини.

Наскільки важлива фізична форма у Формулі-1?

— Формула-1 дуже важка. Раніше, без посилення гальм і керма, вона була ще важчою. Але в будь-якому разі це один з найважчих видів спорту, до нього треба багато готуватися.

Міхаель Шумахер

У вас були кумири в дитинстві?

— Я слідкував за Айртоном Сенною, Вінченцо Соспірі. Але справжнім кумиром для мене був Тоні Шумахер, тому що він був великим футболістом.

Ви вірили, що будете встановлювати рекорди Формули-1, чи у вас були сумніви щодо своїх здібностей?

— Рекорди — це одне. Сумніви? Вони дуже важливі, щоб не бути занадто самовпевненим. Треба бути скептичним, шукати можливості для покращень, для кроку вперед. Я відчував, що недостатньо хороший, що треба продовжувати працювати над собою. Напевно, це була одна з причин того, що я став тим, ким я є.

Ви завжди казали, що успіх досягається командними зусиллями. Але хіба Формула-1 не виступ однієї людини?

— Успіх у будь-якій життєвій ситуації — це командна робота. Один ти робиш те, що можеш. В команді ти сильніший. Формула-1 — командна робота, а не шоу однієї людини.

Ви привели Benetton і Ferrari до чемпіонського титулу і допомогли на шляху до успіху Mercedes. Ці періоди можна порівнювати?

— У мене були схожі завдання. Спершу ми будували команду у Benetton 4-5 років, потім те ж саме було у Ferrari. Ми намагалися зробити те ж саме у Mercedes за коротший період. У них було одна спільна деталь — Росс Браун. Подумайте про це.

Для покращення результату ви аналізували результати всіх суперників чи тільки найкращих?

— Для прогресу, для пошуку нових кроків для покращення треба дивитися не лише на машину, на себе, треба дивитися на інших гонщиків. Не тільки на лідерів — всі мають якісь особливості. Я слідкував за усіма.

Ви казали, що картинг найкраще тренування для гонщиків всіх класів. Чому?

— Картинг тренує багато особистих навичок. Але найбільше — суперництва, перегонів колесо в колесо.

Чи можна дістатися вершин тільки за рахунок таланту?

— Талант в будь-якому спорті дуже важливий, але треба розвивати й інші навички.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...