Повернення до рідних витоків: Російськомовні переселенці вперше написали український радіодиктант (фото)

Студенти та викладачі Донецького національного університету імені В. Стуса вирішили перевірити свої знання української мови.

Писали диктант переселенці з тимчасово окупованих територій, передають Патріоти України.

"Я хочу перевірити свої знання, впевнитися в собі. Вважаю, що це важливо і корисно. Ми домовилися, що сьогодні тут будемо писати такою "донецькою" делегацією. Тут студентки, які з окупованих територій, які вступали за програмою "Донбас - Україна". Це такі перевірені патріотки України, що тепер їм залишилося перевірити лише знання української мови", - сказала завідувачка кафедри журналістики ДонНУ ім. В.Стуса Олена Тараненко.Студентки, які прийшли писати диктант, лише нещодавно почали розмовляти українською мовою. Деякі й досі у повсякденному житті спілкуються російською. Тому диктант – це для них справжній виклик."Вже чотири роки мешкаю у Вінниці. Мені цікаво перевірити свої знання з української мови, тому що, все ж таки, рідна мова для мене російська, думаю російською. У побуті спілкуюся російською, але в мене немає проблеми спілкуватися українською. Просто цікаво наскільки я грамотна", - пояснила переселенка, студентка Вінницького національного аграрного університету Олена.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...