Повернення обов'язкового техогляду: Чого очікувати українським водіям

Які штрафи чекають українських автомобілістів і технічних експертів при порушеннях в разі повернення ТО.

Нехтування обов'язковим ТО транспортних засобів, який пропонується ввести з 1 січня 2022 року законопроектом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері безпеки експлуатації колісних транспортних засобів відповідно до вимог Угоди про асоціацію між Україною, з одного боку, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їх державами-членами, з іншого боку» спричинить за собою накладення санкцій. Яких саме? Штрафів, які будуть варіюватися в залежності від порушення, передають Патріоти України.

Так, за невиконання чергового обов'язкового ТО (кожні два роки) або відмова надати свідоцтво про придатність ТЗ до експлуатації передбачається штраф в розмірі 1700 грн. Експлуатація непридатного ТЗ заборонена, в разі порушення будуть передбачені більш серйозні покарання.
При порушенні порядку видачі свідоцтва про придатність ТЗ на акредитованій СТО керівництву буде виписаний штраф в розмірі також 1700 грн. У разі, коли свідоцтво видано без фактичного проведення техогляду, штраф зросте до 4250 грн.

Підготовлені фахівці, уповноважені проводити ТО, при порушенні порядку проведення процедури отримають штраф від 2550 до 3400 грн. При повторному порушенні протягом одного року піде позбавлення права на виконання роботи строком на п'ять років.

Джерело: АвтоЦентр
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...