"Повітряний експрес": В Україні хочуть запустити пасажирські перевезення на гелікоптерах

В Одеській області планується реалізація інвестиційного проекту "Повітряний експрес", який передбачає налагодження пасажирських перевезень на гелікоптерах між деякими обласними центрами і курортами Затока, Буковель та Трускавець.

Про це повідомляє Одеська обласна державна адміністрація, передають Патріоти України.

Меморандум про співпрацю був підписаний між Одеською держадміністрацією і Міжнародною транспортною сервісною групою ТВС.

"Додатковий вид пасажирських перевезень, сучасний авіаційний транспорт, обладнані вертолітні майданчики зі штучним або грунтовим покриттям на узбережжі Чорного моря - все це дасть ще один поштовх до розвитку туризму в Одеській області. Це інвестиції в регіон і нові робочі місця, тому ми підтримали перспективу реалізації такого проекту", - підкреслила заступник голови Одеської обласної держадміністрації Світлана Шаталова.

Меморандум передбачає, що до реалізації проекту приєднаються Міжнародна транспортна сервісна група спільно з американською корпорацією Trans World Service і корпорацією Exim.

На першому етапі вони планують побудувати і обладнати в Україні 9 вертолітних портів. Саме стільки українських міст пропонується об'єднати завдяки регулярним вертолітним перевезенням "Повітряний експрес".

Дорога до Кароліно-Бугаза з Києва займе дві години, з Вінниці - 1 година 25 хвилин, з Черкас - півтори години.

За задумом інвесторів, перевозити пасажирів будуть важкі вертольоти Boeing Vertol 107-II і Boeing 234 Chinook на 26 і 44 пасажирських місць.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...