Поза межами норм дипломатії: МЗС Північної Кореї обізвало президента США "старим дурнем"

У Північній Кореї розкритикували рішення президента США Дональда Трампа про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю.

Про це заявили в МЗС КНДР, повідомляє агентство Yonhap, передають Патріоти України.

"Рішення президента США Трампа визнати Кудс (арабська назва Єрусалиму - ред) столицею Ізраїлю і перенесення туди посольства США заслуговує глобального засудження, оскільки воно є відкритим відкиданням і образою для міжнародної законності і одностайної волі міжнародного співтовариства", - заявили в МЗС КНДР.

Пхеньян зазначає, що рішення США не дивує, враховуючи, що Трамп встиг зробити раніше. "Це рішення Сполучених Штатів не дивує, оскільки було прийнято старим дурнем, який кричав про "повне знищення" суверенної держави на священному форумі ООН. США повинні нести повну відповідальність за всі наслідки напруженості і нестабільності, які будуть мати місце в регіоні Близького Сходу, внаслідок цього безвідповідального рішення", - заявили в КНДР.

Нагадаємо, 6 грудня президент США Дональд Трамп офіційно визнав Єрусалим столицею Ізраїлю. Він доручив Державному департаменту почати підготовку до переведення посольства США з Тель-Авіва до Єрусалиму.

За словами прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху, за священними місцями в Єрусалимі збережеться статус-кво, буде забезпечена свобода віросповідання для євреїв, християн і мусульман.

Президент Палестини Махмуд Аббас заявив, що рішення Дональда Трампа нівелює всі спроби Вашингтона встановити мир між Ізраїлем і Палестиною.

Ісламський рух опору (ХАМАС), який контролює Сектор Газа, закликав Палестину до опору і пригрозив "новою інтифадою" (повстанням).

В Ізраїлі почалися масові протести. Під час зіткнень жителів палестинських територій з поліцією Ізраїлю постраждало більше тисячі арабів. Пізніше стало відомо про двох загиблих і сотні поранених палестинців у результаті зіткнень з ізраїльськими військовими.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...