Позивний "Йожик": У мережі розповіли про чуйного командира ЗСУ (фото)

На п’ятому році війни патріотичні вислови починають сприйматися як "білий шум", обов’язкова оздоба будь-якого тексту на дану тему. Проте подібні слова набувають геть іншого звучання, коли до них вдаються бійці на передовій.

Про воїна написали на сторінці "Повернись живим" у соцмережі Facebook, передають Патріоти України.

"Люди, які, в принципі, не звикли говорити вишукано. Котрі до цих істин дійшли самі, пропустивши через задубілі пальці і холод ствола, через спеку і пил, через розриви крупного калібру і тягуче рутинне мовчання. У їх виконанні затерті фрази і словосполучення стають влучними і різкими, наче удар батога", - відзначила журналіст Олена Максименко.

Боєць пояснив, що змусило його покинути роботу в охороні і вирушити на фронт на початку 2015. "Війна! Війна почалася, і, як кажуть, на патріотизмі пішов… який би ворог не був страшний, це - наша земля, ми повинні відстоювати її честь – ми ж складали присягу! Присяга, якщо вона раз дається, то вона тримається все життя", - підкреслив воїн.

"Позивний "Йожик" йому дав особовий склад за те, що він завжди відстоює своїх бійців і стоїть за них горою. Командир відділення, який, на той момент, виконує обов’язки командира взводу, про військові операції говорить спокійно й буденно", - відзначила Максименко.

"Найбільш ефектний бій, що я здивувався і вперше отримував адреналін, був у 2016-му в Авдіївці. Ми виїжджали на підсилення одного з підрозділів нашої бригади, нас почали обстрілювати міномети, і тоді я відчув, що таке страх, насправді. Але під час страху ми повинні контролювати себе і виконувати завдання, не впадати в паніку. Якщо впадеш в паніку – ти можеш бути поранений, або не в змозі контролювати свій особовий склад для виконання задач", - розповів військовослужбовець.

Журналіст відзначила, що військовий дуже пишається особовим складом, злагодженістю і надійністю всередині підрозділу, дбає про їхній розвиток і переживає за них. "Той особовий склад, що зараз перебуває в Авдіївці – ми їх навчили, підготували майже до всіх операцій, психологічну проводили з ними роботу. Готували, розповідали випадки, аналізували ситуації, які були на навчанні. Йшли до одної мети – до виконання, як кажуть, будь-якого завдання на "відмінно". Є люди, які приходять, і в результаті вони повністю не розуміють ситуації, як буде відбуватися потім… Вони прийшли в підрозділ, працюють-працюють, а потім спрацьовує людський фактор, страх… але за допомогою роботи замкомроти нашого їх заспокоювали – дуже хороший командир, працює на "відмінно" з особовим складом…" – розповів військовий.

Воїн зізнався, що, виконуючи повсякденну роботу, він дуже сумує за родиною. "Але найтяжче – це хвилювання за особовий склад, тому що це війна, і не хочеться втрачати своїх хлопців, в них теж сім’ї, діти…" - додав він.

За словами журналіста, після війни він мріє разом із дружиною відкрити власну пекарню, щоб "радувати людей солодощами".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...