"Прагнеш миру - готуйся до війни!": WSJ розповіла, як Фінляндія готується протистояти агресії Росії

Уряд Фінляндії активно удосконалює систему підземних комунікацій на тлі загострення відносин між Україною і Російською Федерацією та Заходом.

Про це пише оглядач The Wall Street Journal Томас Грув, передають Патріоти України.

За словами журналіста, система бункерів і тунелів під Гельсінкі протяжністю в 200 км покликана зупинити російську агресію.

"Ми зробили висновки з Другої світової і саме тому створили систему тунелів. Треба докладати всіх зусиль, щоб продовжувати жити навіть під сильними бомбардуваннями", - заявив представник у Міністерстві оборони Фінляндії.

На сьогоднішній день значна частина об'єктів військової інфраструктури знаходиться в цивільному користуванні, однак вони можуть бути переобладнані в притулки і командні центри за кілька днів після оголошення війни.

За даними Грува, система комунікацій забезпечить евакуйованих безперебійним зв'язком і дозволить уряду управляти країною з безпечного розташування. Головні елементи інфраструктури вже були випробувані раніше в цьому році.

При цьому особливе занепокоєння в уряду Фінляндії викликають майбутні російсько-білоруські стратегічні навчання "Захід-2017".

"Нам не так важливо, що станеться на самих навчаннях. Ми більше цікавимося тим, що трапиться після, і ми повинні бути впевнені, що війська підуть із зайнятих позицій", - наголосив військовий експерт Ярно Лімнел.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...