"Працюють" на заправках і вночі: Грабіжники оголосили "полювання" на водіїв Україні

В Україні почастішали випадки пограбування водіїв авто, і частіше за все грабіжники "працюють" біля супермаркетів або вночі на заправних станціях.

В соцмережах постраждалі водії стали повідомляти про нові схеми пограбування, передають Патріоти України.

Як зазначається, наприклад, в Києві грабіжники чекають поки власник відійде від машини, щоб злегка надрізати покришку і далі переслідують жертву, щоб пограбувати. У регіонах же частіше подібні випадки зустрічаються на нічних АЗС.

"Вас "пасуть" під маркетами. Фішка в тому, що колесо в автомобілі тепер не ріжуть, а злегка "надрізають" і їдуть за вами до першого повороту, де при навантаженні 100% трапиться біда з роздутим колесом. Їхати ви далі не зможете. Тому за мить два міцних хлопця в дорогій машині вам поморгають фарами про проблему і будуть пропонувати свою допомогу. Але "помічники" дуже швидко поїдуть, якщо ви вийдете з барсеткою в руках і замкнете своє авто. Будьте обережні", - розповів водій Ігор Петровський.

Інші водії так само пишуть про подібні випадки, які зафіксовані вже не в Києві, а в регіонах. Наприклад, в Івано-Франківську подібну схему провертають біля оптових обмінників.

А активіст Володимир Тіпіло повідомив, що його брат зіткнувся з більш жорсткою схемою на заправці на трасі Львів-Стрий. "Йому на заправці в колесо встромили саморіз. А у нього є звичка після приїзду на заправку дивитися на колеса, чи все в порядку, і тоді все було нормально. Але метрів через 300 він почув, що "кидає кермо". Вийшов, дивиться - спущено колесо. Він заліз під машину, витягує домкрат і бачить - з іншого боку ходять ноги. А на сидінні в цей час лежав гаманець. Брат схопився і побачив, що грабіжник вже відкривав машину. Кинувся за ним, а той втік в поле. Брат озирнувся і помітив неподалік машину. Очевидно, вони чекали, поки брат зупиниться. А якби він і далі гнався по полю, то спільники просто могли б висадити в його автомобілі вікно і обчистити. Або дати по голові і брата ніхто б не знайшов. Це була друга година ночі", - розповів Володимир Тіпило.

Крім того, в мережі були помічені випадки, коли грабіжники не зупиняються навіть перед присутніми в автомобілі власниками авто. Користуються вони тим, що, як правило, в нічний час на заправці залишається тільки касир і водіям доводиться обслуговувати себе самостійно. Кількох хвилин, поки втомлений водій йде платити і пити каву, буває досить, щоб щось вкрасти, якщо двері в машині не закрита. У цей момент вони підбігають і витягують цінності.

"Машина злодіїв, як правило, стоїть на цій же заправці. У разі чого вони прикидаються сплячими, мовляв, нічого не бачили і не знають. Заправки вибирають, на яких вночі мало персоналу і мало камер спостереження. Таких любителів поживитися на халяву дуже багато", - попереджає Тіпіло.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...