"Права на історію про кіборга однозначно належать всій країні, тому неправильно привласнювати її жодній людині": Автори фільму "Кіборги" відповіли на звинувачення в плагіаті

Знімальна команда фільму «Киборги» спростувала звинувачення в плагіаті автора книги «Аеропорт» про захисників донецького аеропорту Сергія Лойко.

«Ідея зйомок фільму виникла у Іванни Дядюри та Ахтема Сеітаблаєва після програми «Хоробрі серця» 19 жовтня 2014 року, героями якої були консультанти фільму «Кіборг». Передача у вільному доступі на каналі уoutube. У грудні 2014 року Ахтем Сеітаблаєв зустрівся з Наталею Ворожбит і запропонував написати їй сценарій до фільму", - йдеться в заяві прес-служби фільму, передають Патріоти України.
На початку 2015 року Ворожбит почала збирати матеріали і спілкуватися з кіборгами: Євгеном Жуковим («Маршалом»), Євгеном Межевікіним («Адамом»), Андрієм Шараскіним («Богема»), Олександром Тріпаком («Редут»), Кирилом Недреєм («Доцентом»).

«У березні 2015 року комбат «Редут» дав мені чотирьохгодинне інтерв'ю, в якому розповів багато історій, частина з яких увійшла в фільм. Наприклад, історія про заморожених в морозилці тілах і про зникнення одного капітана, тіло якого випадково знайшли, коли у нього задзвонив телефон», - заявила сценарист Наталія Ворожбит.

Ворожбит додала, що на створення образу Мажора її надихнув музикант з Майдану.

«У мене він грав на скрипці, але Ахтем запропонував трубу, як більш військовий інструмент», - заявила Ворожбит.

«Перший драфт сценарію Наталія надіслала мені 15 липня 2015 року, а книга «Аеропорт» побачила світ 3 вересня 2015», - заявив режисер фільму Ахтем Сеітаблаєв.

«Від імені всієї знімальної команди хочу сказати, що права на історію про кіборга однозначно належать всій країні, тому неправильно привласнювати її жодній людині. Хлопці продовжують гинути на Сході, і все, що ми хотіли зі знімальною командою, це нагадати про них і допомогти тим, хто залишився», - додав Сеітаблаєв.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...