"Права рука" Яценюка перевів 250 000 корупційних євро дружині чиновника, котрий має покарати прокурора у справі Мартиненка, - ЗМІ

Фірма Bradcrest, на якій колишній народний депутат Микола Мартиненко акумулював свою корупційну дельту з державного заводу "Енергоатом", перерахувала 250 тисяч євро офшорній компанії UKRAINE SPIRIT INC.
Микола Мартиненко

Про це свідчать документі з латвійського банку, повідомляє в Facebook "Схеми: корупція в деталях", передають Патріоти України.

Вигодоотримувачем фірми UKRAINE SPIRIT INC з Віргінських островів є українка Наталія Шемчук – дружина нинішнього заступника голови Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії Віктора Шемчука. Днями він підготував висновок щодо догани прокурору, який веде справу проти Мартиненка, який підтримала вся комісія. Тепер Шемчук ризикує бути, як мінімум, усунутим від справи. Крім того, прокурор також проходить свідком у цій же справі через отримання цих грошей.

Нагадаємо, що за даними НАБУ, впродовж 2008-2012 років державний "Енергоатом" підписав кілька контрактів з чеською фірмою Škoda JS за завищеними цінами. Після чого чеська компанія переказувала на рахунки панамського офшору Bradcrest "відсотки" на загальну суму в 6,4 мільйона євро.

Бенефіціарним власником цієї компанії, за інформацією детективів, є Мартиненко.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...