"Правда лежить там, де вона лежить, а не посередині", - Ващиковський про польсько-український конфлікт

У політичній, військовій, дипломатичній, економічній площині відносин Польщі і України нічого не змінилося попри короткий перелік невирішених проблем.
Вітольд Ващиковський

Про це заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський в ефірі RMF FM, передають Патріоти України.

"У політичній, військовій, дипломатичній, економічній площині нічого не змінилося. Ми і надалі підтримуємо позицію України, підтримуємо санкції протии Росії, не приймаємо анексії Криму, дій сепаратистів на Донбасі, російського тиску на Україну", - сказав він.

Натомість, за словами міністра, є короткий перелік двосторонніх справ, які протягом років лишалися невирішеними, оскільки "українці або не хочуть їх вирішувати, або погіршують ситуацію".

"Якщо ви і надалі розраховуєте на нашу підтримку, зробіть якийсь жест у відповідь", - заявив Ващиковський.

Серед невирішених проблем він назвав перетворені на концертні зали костели у Львові, заборону ексгумації, згадки про польську окупацію у музеях і на пам’ятниках.

Ващиковський також знову наголосив, що Польща не піде на прирівняння дій УПА до дій Армії крайової.

"Ми хочемо бути чесними - давайте сядемо за стіл, підведемо справедливий баланс, визнаємо історію, визнаємо факти. Правда лежить там, де вона лежить, а не посередині", - підкреслив голова польської дипломатії.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

14 вересня - Воздвиження Хреста Господнього: Що категорично не можна робити в цей святковий день

субота, 14 вересень 2024, 0:10

14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...

Різдво Пресвятої Богородиці: Ця сильна молитва, прочитана з чистою душею, допоможе здійснити найзаповітніші бажання

неділя, 8 вересень 2024, 5:00

Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...