Православних ієрархів закликали розпочати підготовку до надзвичайного об'єднавчого собору

Три українські православні церкви повинні об'єднатися і обрати одного предстоятеля, який і отримає томос для єдиної УПЦ.

Київський патріархат Української православної церкви закликав ієрархів УАПЦ і Московського патріархату негайно приступити до підготовки Надзвичайного об'єднавчого собору. Відповідне звернення опубліковане на сайті УПЦ КП, передають Патріоти України.

"Після рішення святого і священного Синоду Константинопольського патріархату, що відкриває шлях до утворення в Україні єдиної помісної автокефальної Української православної церкви, і до отримання патріаршого і синодального Томосу про автокефалію, Київський патріархат закликає ієрархів УАПЦ і залучених в процес єднання ієрархів Московського патріархату в Україні приступити до підготовки Надзвичайного об'єднавчого собору", - сказано в заяві.
Головне завдання цього собору - "прийняти рішення про церковну єдність, вибрати Предстоятеля єдиної помісної автокефальної УПЦ, який від її імені отримає патріарший і синодальний Томос про автокефалію".
"Ми очікуємо, що, беручи до уваги всі обставини - давність історії, плідну діяльність, велике число єпископату, духовенства і віруючих, монастирів і духовних шкіл, інші чинники - патріаршим і Синодальним Томосом також буде всеправославно затверджено гідність Патріарха за Предстоятелів помісної УПЦ", - йдеться в заяві.
"Київський патріархат закликає єпископат, духовенство та вірних УАПЦ, як і єпископат, духовенство та вірних Московського патріархату, підтримати процес об'єднання українського православ'я", - додали в Київській патріархії.
Нагадаємо, 11 жовтня було оголошено рішення Священного Синоду Константинопольського патріархату, згідно з яким було підтверджено вже прийняте рішення про те, щоб Вселенський патріархат надав автокефалію української православної церкви.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...