Предстоятель Помісної української православної церкви вперше звернувся до українців (відео)

Українці стали свідками історичної події. Три гілки українського православ’я об’єднались в Єдину помісну православну церкву.
Сьогодні справді історична подія – ми зуміли об’єднати три гілки українського православ’я в Єдину помісну православну церкву. Господь почув наші прохання і подав нам довгоочікувану єдність. Про це голова новоствореної Української православної церкви митрополит Епіфаній сказав у своїй промові перед українцями на Софіївській площі, передають Патріоти України.

Єпископ наголосив, що усі українці стали свідками історичної події. Так, сьогодні три гілки українського православ’я об’єднались в Єдину помісну православну церкву. "Ми подолали всі ці перепони, які були на цьому нелегкому шляху. Ми зуміли засвідчити, що можемо об’єднатися і створити в Україні Єдину помісну православну церкву", – сказав Епіфаній.

Єпископ подякував Вселенському патріарху Варфоломію, який "зробив такий рішучий крок з надання Автокефалії Української православної церкви", а також патріарху УПЦ КП Філарету. "Він є нашим духовним наставником і буде надалі допомагати нам спільно розбудовувати нашу Єдину церкву", – наголосив глава.

Єпископ Епіфаній закликав усіх до єднання. Він підкреслив, що "помісна православна церква, визнаною вірою та правдою, служитиме українському народові". "Вона молитиметься і вестиме його шляхом спасіння. Двері нашої церкви відкритті для всіх. Ми закликаємо всіх до єднання. Ми закликаємо всіх бути в цій визнаній Єдиній помісній православній церкві", – сказав він.

Глава Української православної церкви також зазначив, що попереду ще багато роботи. "Передусім завершити цю справу єднання українського православ’я. Молитись про припинення війни та панування в Україні справедливого миру. Нехай нам у цьому допоможе Господь Бог з молитвами усіх українських святих", – наголосив Епіфаній.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...