Президент Азербайджану, заявив, що Вірменія має повернути свою столицю Єреван його державі

За словами Ільхама Алієва, Єреван є історичною азербайджанською територією.

Ільхам Алієв

Президент Азербайджану Ільхам Алієв 9 лютого заявив про те, що вірменська столиця Єреван є азербайджанською історичною територією і її треба повернути додому, передають Патріоти України з посиланням на DW.

Зазначається, що таку заяву він зробив на з'їзді правлячої партії "Новий Азербайджан". "Єреван є нашою історичною територією. Ми, азербайджанці, повинні повернутися на цю історичну землю. Це є нашою політичною і стратегічною метою, до якої ми повинні поступово наближатися", - сказав Алієв.

Також він назвав історичними землями Азербайджану озеро Гейче і район Зангезур, про які "повинен знати весь світ". За його словами, наразі в Азербайджані "пишуться солідні наукові роботи, знімаються фільми, організовуються виставки про зв'язок Азербайджану з його історичними землями".

У відповідь на цю зухвалу заяву віце-спікер парламенту Вірменії Едуард Шармазанов назвав її "дурною і смішною". "Неприйнятно, коли у XXI сторіччі президент однієї країни висловлює територіальні претензії до іншої", - сказав він. Та додав, що вважає смішним, "коли президент країни, якій не виповнилося й ста років, каже про історичні землі". Тема окупованого Вірменію Нагорного Карабаху не звучала.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...