Президент Естонії закликала світ не лукавити в оцінках Росії

Керсті Кальюлайд вважає, що світ зобов'язаний називати речі своїми іменами, коли йдеться про російську окупацію.

Керсті Кальюлайд

Президент Естонії Керсті Кальюлайд прокоментувала свої різкі оцінки зовнішньополітичних дій Росії. Під час нещодавнього візиту до Грузії вона жорстко назвала окупацією анексію Абхазії та Південної Осетіїі, а також заявила, що Росія не зупиниться на захопленні територій сусідніх держав, передають Патріоти України.

"Це давно не новина для Росії, що всі на Заході вважають захоплення Абхазії і Південної Осетії окупацією грузинських територій, а захоплення Криму - анексією. Щоб називати лопату лопатою, не потрібно жодних дипломатичних хитрощів", - так відповіла Кальюлайд на запитання про те, як їй вдається при подібній риториці зберігати дипломатичні та торгові зв'язки з Росією.

"Ми не можемо і не повинні лукавити щодо людей, які стали жертвами цих окупацій. І якщо ми не можемо негайно допомогти їм, то щонайменше повинні називати речі своїми іменами", - наголосила Кальюлайд.

Коментуючи питання про те, чи відчуває себе Естонія досить захищеною завдяки збільшенню контингенту НАТО в країні, президент держави зазначила: "У НАТО 70-річна історія контролю над ситуацією, і Альянс виходить з дуже ретельного аналізу сучасних контекстів і загроз. Як тільки потенційні ризики зростають - а вони зростають з таким непередбачуваним сусідом на рубежах НАТО, як у нас, - очікувано вживаються заходи безпеки".

Кальюлайд також закликала не забувати, що естонські війська - "це також війська НАТО, які здатні захистити свою територію".

Джерело: НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...