Президент Хорватії пояснила свої теплі стосунки з Путіним

Останніми роками зв'язки Хорватії з Росією поглибилися, зокрема, завдяки угодам з російськими компаніями "Газпром" і "Сбербанк".

Колінда Грабар-Кітарович і Володимир Путін

Президент Хорватії Колінда Грабар-Кітарович захищає свої теплі стосунки з російським президентом Володимиром Путіним, запевняючи у необхідності "поглиблювати співпрацю" з РФ, передають Патріоти України.

"Я рада, що президент Трамп і президент Путін провели зустріч, і сподіваюся, що їхні стосунки продовжаться. Я не можу зрозуміти, як ми можемо вирішити деякі з питань, які так сильно впливають на нас у Хорватії та ЄС і в інших місцях, таких як війна в Сирії, не розмовляючи з Росією. Переговори з Сербією були надзвичайно складним процесом, але врегулювання прийшло набагато раніше, ніж я коли-небудь сподівалася", - сказала вона.

"Коли я ховалася у бомбосховищах тут, у Загребі, я думала, що ніколи не буде часу, коли Хорватія і Сербія знову будуть мирі", - додала Грабар-Кітарович.

Нагадаємо, під час візиту до Росії на Чемпіонат світу з футболу хорватський лідер подарувала Путіну футболку збірної Хорватії. Грабар-Кітарович заявила, що вже двічі запросила президента РФ здійснити державний візит у Загреб.

Джерело: Depo.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...