Президент ветував закон про контрабанду лісу: В АП пояснили причину

Президент України Петро Порошенко ветував законопроект №5495, який передбачає введення кримінальної відповідальності за контрабанду лісу.

"(Закон) готується на розгляд із вето президента. 23.07.2018 повернутий із пропозиціями президента", - сказано у повідомленні на сайті Ради. Ухвалення документа має сприяти збереженню українських лісів та ускладнити незаконну вирубку, передають Патріоти України.

Як повідомили в прес-службі президента, глава держави підтримує посилення кримінальної відповідальності за контрабанду лісу, однак проти лобістських схем, які порушують умови ЗВТ з ЄС.

"Президент України повністю підтримує посилення кримінальної відповідальності за контрабанду лісу. Але не підтримує лобістські схеми, які потрапили в закон між першим і другим читанням, зокрема норми, що суперечать Угоді України і ЄС про зону вільної торгівлі", - заявили в АП.

У Порошенка уточнили, що він підпише закон після внесення парламентом відповідних змін до нього.

Автор документа - глава фракції Радикальної партії Олег Ляшко. Законопроектом пропонують ввести штрафи на незаконну вирубку в розмірі від 255 до 2550 грн. А якщо спробувати відвезти деревину за кордон - від трьох до п'яти років позбавлення волі.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...