"Президент зі сходу, закінчення війни і небачений економічний розквіт": Відомі мольфари розповіли, що чекає на Україну

Шукати відповідей про те, що чекатиме на державу та її громадян у 2019 році, дехто вирушає в магічні Карпати. Там чи не в кожному селі мешкають мольфари, котрі віщують майбутнє.

Їхніх телефонів в інтернеті не знайти, а місцеві жителі кажуть, що справжніх знавців таємниць лишилося небагато. "Вже в горах мольфарів мало є", – стверджують люди, передають Патріоти України з посиланням на Новини Закарпаття.

Одні розповідають про бабу, що гадає на квасолі в Черемошні, інші скеровують у Верховину до Калини – ця майбутнє України читає по картах. "Перемир’я якесь буде з Росією. В 19-му році мала би закінчитися війна", – каже вона. Про президентські вибори ворожка каже, що в другий тур вийдуть чоловік і жінка, а от розквіту України слід чекати не раніше 2020 року, в який може статися якась велика зміна. "Буде розвиток великий, все почне підійматися з колін", – каже вона.

А от мольфарки Марії Данилюк, розкладає майбутнє на квасолі, і в 2014-му передбачила російську агресію. Цього разу віщує, що війна до двох років – і скінчиться, але Крим Україні не повернуть. "Україна була і буде. Виберемо собі файного чоловіка", – каже вона.

У сусідній Буковині живе ще одна Марія, але на прізвище Ткачук. Знавці кажуть, що вона справжня мольфарка – з чорним котом. За повір'ям, чорні тварини допомагають чародійникам і захищають їх. Ця Марія знімати себе не дозволяє, а приймає всіх, окрім журналістів. Щось містичне стається вже на підїзді до її села – машина ламається. "Ні з того ні з сього відключається повний привід, а потрібно їхати в гори", – констатує водій. Слідом нова біда – камера раптово перестає писати звук. "Якась містика відбувається з апаратурою. І батарейки, котрих мені має вистачити на тиждень, змінив дві пари – сідають миттєво. От саме такого ще ніколи не було, я оператором працюю вже 26 років", – зізнається він.

Довезти до віщунки береться Сергій – він і гід, і водій. Поїздка УАЗиком по гірських ріках і бездоріжжю коштує 500 гривень. Обійстя мольфарки на вершині, вона приймає, але вийняток не робить – навіть сфотогафувати себе забороняє. За зачиненими дверима ми побачили і відкрили ту саму заговорену книгу, про яку розповідали місцеві – вона з XV сторіччя, на старослов’янській мові. Не на камеру Марія віщує – президентом стане чоловік зі сходу, і вже за два роки в Україні буде мир.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...