Президента Білорусі викрили у підлості у відносинах із Путіним

Президент Білорусі Олександр Лукашенко не допустить розміщення російської військової бази на території країни.

Голова держави готовий закупити озброєння у РФ, але без наявності чужої армії у Білорусі, розповів аналітик, експерт "Українського інституту майбутнього" Ігор Тишкевич, передають Патріоти України з посиланням на Сегодня.

За його словами, Мінськ усвідомлює, чим закінчилося для України розміщення військової бази РФ у Криму. І щоб не втратити можливість отримати російське озброєння, Лукашенко пішов на хитрі кроки. "Спочатку РФ хотіла поставити комплекси ППО С-300 і С-400, Білорусь просила продати комплекси, але росіяни не захотіли – тільки їхні комплекси із їхніми екіпажами. Це закінчилося тим, що Мінський завод колісних тягачів перестав відвантажувати продукцію на територію РФ, а без цього "Іскандери" не їздять. Після цього РФ продала комплекси", – зазначив він.

Експерт також нагадав історію із розміщенням російської авіабази. "Білорусь говорить: давайте ви нам продасте літаки. Росіяни цього робити не хотіли, у результаті це закінчилося новими нафтовими і торговими війнами, після чого РФ вирішила продати дві ланки Су-30СКМ. Поставки повинні початися у 2019 році", – додав Тишкевич.

Експерт нагадав, що на території Білорусі є лише два військові об'єкти РФ: РЛС "Волга" майже під Барановичами, це система виявлення запуску балістичних ракет, і вузол зв'язку під містом Вілейка, належить ВМФ РФ, підтримує кодований зв'язок із підводними човнами Атлантичного океану. Однак вони не несуть прямої загрози для білорусів – там обмежене число службовців, зовнішню охорону об'єктів забезпечує білоруський спецназ.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...