Прямий діалог і не тільки: Медведчук розкрив плани Путіна на Донбас

Лідер проросійського руху "Український вибір", голова політради партії "За життя", кум президента РФ Володимира Путіна Віктор Медведчук заявив, що окремі райони Донецької і Луганської областей повинні мати автономію у складі України.
Віктор Медведчук

Медведчук повністю підтримав російську позицію щодо миротворчої місії ООН, яка, на їхню думку, мала б тільки охороняти місію ОБСЄ з обов’язкової згоди бойовиків, передають Патріоти України.

Він заявив, що для того, щоб "повернути Донбас в Україну і Україну на Донбас", необхідні "політична воля української влади" і "прямий діалог із Донецьком, із Луганськом і з Москвою". "Якщо не буде сьогодні прямого діалогу з Донецьком і Луганськом української влади чи інших представників, … ніяких домовленостей про повернення цих територій і людей, які живуть на цих територіях, не буде", – сказав він.

За словами Медведчука, він має власний "мирний план", який передбачає для окупованих територій "особливий статус". "Я бачу цей особливий статус у наданні їм автономії, можливості створити свій уряд, свій парламент, але автономія у складі України", – заявив він.

Медведчук вже не вперше публічно виступає в засобах інформації з позицій Москви і Кремля.

У Москві говорять про необхідність для Києва виконати обов’язки за мінськими домовленостями і йти на "прямий діалог із Донецьком і Луганськом", маючи на увазі бойовиків на окупованій частині Донбасу, якими вона керує.

При цьому в Москві заявляють, що Росія не має ніяких обов'язків, мовляв, не є стороною домовленостей, хоча мінські угоди були підписані Україною, Росією і ОБСЄ, представники бойовиків підписалися в неофіційному статусі.

Джерело: 112 Україна
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...