Про "дєдиваєвали", громадянську війну і день захисника: У Дніпрі депутат шокувала мережу своїми висловлюваннями після привітання із 23-м лютого

Депутат міськради Дніпра від "Громадської сили" Катерина Збарська 23 лютого в соцмережах привітала чоловіків із Днем захисника Вітчизни, раніше Днем радянської армії.

Катерина Збарська

Її пост викликав дискусію у Facebook, передають Патріоти України.

Підписники та друзі депутата не підтримали. Депутатові дорікнули в тому, то вона вітає зі "святом радянського окупанта":

Однак це не зупинило народну обраницю. Вона доводила підписникам, що, оскільки її чоловік воює, вона має право відзначати день будь-якої армії, зокрема - і армії окупантів.

Під час дискусії Збарська назвала АТО "нікому не потрібною громадянською війною".

Позицію депутата в соціальній мережі прокоментувала Василиса Трохимович, автор книг про українсько-російську війну й екс-прес-секретар батальйону "Донбас" і полку "Дніпро-1".

"Ми воюємо з Рашкою, наші друзі воюють із Рашкою. А в депутата Дніпровської міськради, виявляється, чоловік воює "в громадянській, нікому не потрібній війні". Хочеться передати бадьорий привіт цьому "фронтовику". Депутат Катерина також радить мені одягнути берці та форму. То якщо що, я їх відносила два роки, завдяки таким "свідомим громадянам", у яких "дідивоювали". Той випадок, коли навіть якщо ти депутат і непоганий, а г**но при цьому нікуди не діти. Воно ось-ось та й проявиться", - написала Трохимович.

Дівчину обурили цитати Катерини про те, що війна на Донбасі - громадянський конфлікт, а Росія й зовсім не агресор:

Нагадаємо, з 2014 року українських чоловіків вітають із Днем захисника 14 жовтня - у День українського козацтва. У 2015 році цей день став вихідним і державним святом. Перенесення свята президент України пояснив військовими діями на Сході України та небажанням вітати захисників Вітчизни в день захисника чужої країни.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...