Про майбутню окупацію Криму і Донбасу було відомо ще 10 років тому, - колишній боєці "Дніпра-1"

Проросійські рухи збиралися в офісах, проводили лекції по захопленню територій України і намагалися вербувати молодь. Це прикривалось Московським патріархатом.

Олександр Коба

Про це розповів Олександр Коба з Полтави. Він - колишній боєць "Дніпра-1", активіст місцевого і столичного майданів, передають Патріоти України.

"Я - націоналіст. З дитинства мав підсвідому тягу до української символіки, історії та архетипів. Тому в старших класах записався в молодіжну організацію націоналістів. Заслали мене козачком в місцевий промосковський рух. Кілька місяців діставав звідти інформацію. Був на марші з російськими триколорами. Зате знав всі точки, де вони збираються. Дані зливав СБУ. Тоді було кілька офісів сепаратистів в Полтаві. Там читали проросійські лекції. Вже тоді готувалися до окупації Криму і війни на сході України", - розповів Коба.

"В Полтаві вони хотіли зробити організацію, щоб вербувати в свої ряди молодь. Говорили про ДНР і ЛНР. Їхня діяльність прикривалася Московським патріархатом. В одній із церков був величезний цех сепарської літератури. Місцеві націоналісти вже тоді говорили про це публічно. Але у відповідь чули про братню любов".

В студентські роки чоловік створив націоналістичну організацію "Злам стереотипів". Під час Майдану нараховувала 400 учасників.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...