Про наслідки катастрофи в Армянську розповіли жителі Херсонщини (фото, відео)

За словами місцевих, до населених пунктів приїжджали медики й оглядали дітей.

Мешканці селищ Олександрівка, Гаврилівка та Бабенівка Каланчацького району Херсонської області повідомляють про погане самопочуття та забруднене середовище від викидів заводу "Кримський титан". Про це розповіли декілька місцевих жителів, передають Патріоти України.

"Люди в цих селах почуваються дуже погано, симптоми такі: головний біль, нудота, слабкість, печіння в горлі, важко дихати. При цьому рослини в цьому районі зіпсувалися, погоріли наче від опіків. Люди, які з’їдали з городів або з дерев якісь овочі або фрукти, дуже погано почувалися, піднімалась температура. До цього всього на автомобілях або на підвіконнях з’являються жирні плями, копійки які лежали на вулиці роками, раптово поржавіли", — описує ситуацію місцевий мешканець Володимир Гришко.

За його словами, два дні тому до населених пунктів приїжджали медики й оглядали дітей в школах та дитячих садках. Він наголосив, що огляд був лише візуальним — ні в кого не брали ні кров на аналіз, ні будь-які інші аналізи.

Інша мешканка Олександрівки Віра Миколаївна розповіла, що жителі низки селищ не знають, як запобігти наслідкам впливу забруднення на здоров'я та скаржиться на брак інформації від місцевих органів влади. "Перше, що мали зробити, — поінформувати населення про ситуацію, яка склалася. Телефонували в ОДА, телефонували в адміністрацію, чиновники не дають ніякої відповіді. У селах дійсно паніка. У мене вдома підвіконник червоний, усі залізні ціпки поіржавіли, листя на деревах посохло. Ми дезорієнтовані, не знаємо, як чинити у такій ситуації", — зазначила вона.


Джерело: ТСН.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...