Про пережите: Снайпер ЗСУ розповів про жахи полону у російських окупантів

До українських снайперів, кулеметників та артилеристів у ворога ставлення дуже особливе.

Боєць-снайпер Віталій Олійник, який побував в полоні бойовиків "ДНР", заявив, що терористи використовували найбільш низькі методи цькування, залякування і тортур.

Про це він розповів виданню Цензор.НЕТ, передають Патріоти України.

Так, боєць потрапив в полон в кінці липня 2014 року в районі населеного пункту Латишево. Тоді загін 3-го полку спецназу у складі двох груп під командуванням капітанів Кирила Андрієнко і Тараса Карпи заїхав на ферму. Їх завданням було знайти пілота, який, за деякими даними, повинен був шукати укриття в селі.

На фермі українських бійців люб'язно зустрів господар Микола Бутрименко, в той час депутат Шахтарської райради від ПР. Він запропонував переночувати у нього. Сам же сказав, що йому нібито терміново потрібно з'їздити в Сніжне до хворої дружини. Через двадцять хвилин Бутрименко повернувся з озброєними терористами на БТРах і БМП. Група українських спецназівців була оточена.

За словами Олійника, почалася перестрілка, капітан Карпа був поранений, поранення отримали і інші бійці.

"Прийшла група зачистки і взяли в полон вже мене. Одного пораненого три моїх товариша винесли з поля бою, і в полон вони не потрапили", - уточнив снайпер.

У результаті того бою десять українських бійців загинуло. П'ятеро були захоплені проросійськими терористами.

"Мене привезли на бойову позицію так званої "ДРГ Рязань". Там було близько 20 осіб. У цей день був день народження моєї матері. У мене повинна була бути відпустка, мати думала, я приїду. Але, я так ось "потрапив". І сепари змусили викопувати могилу, і після того як ми викопали зі своїм товаришем могилу, вони подзвонили матері і почали її "вітати". Розповідати про мене нехороші речі, що вона, мовляв, винна, що виростила такого сина. Матом їй говорили і гидоти всякі... Я подробиці у неї не питав, але вона це дуже важко пережила... " - розповів Олійник.

Він додав, що після того, як вони попрощалися, біля його голови і голови його товариша зробили по два постріли.

"Було важко... Далі нас відвезли до Донецька, в центр міста, на яму або як її називають. Там почалося найскладніше: тортури, знущання, приниження, застосування фізичної сили. Били по спині так, що ходити не могли. Там день був як за рік. Намагалися вибити дані, я нічого не говорив, намагався вигадати щось. Вони деякі дані знали і коли розуміли, що я говорю неправду, то били до втрати свідомості. Іноді навіть доводилося імітувати втрату свідомості, щоб нічого не говорити і щоб відстали від мене", - додав боєць.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...