"Про що Трамп повинен говорити на першій зустрічі з Путіним", - The Washington Post

У редакції газети вважають, що господар Кремля "задовольнить бажання про визнання його глобальним гравцем" і буде шукати вразливі місця президента США.

Дональд Трамп і Володимир Путін

Хоча президент США Дональд Трамп любить покладатися на інстинкти, його зустріч на цьому тижні з російським лідером Володимиром Путіним вимагає ретельної підготовки прямої розмови.

Про це йдеться в редакторській статті американській газеті The Washington Post під назвою "Про що Трамп повинен говорити на першій зустрічі з Путіним", передають Патріоти України.

За словами радника Трампа з нацбезпеки Герберта Макмастера, поки "немає якогось специфічного порядку денного" під цю зустріч. Чиновник додав, що темою розмови буде "те, про що президент захоче поговорити".

"Це дуже просто і ризиковано", - застерігає редакція видання, додаючи, що це не зустріч друзів, а спосіб вирішити термінові справи.

На думку журналістів, розмова тет-а-тет президентів може допомогти уникнути недовіри і нерозуміння в якихось областях, "яких вистачає". Трампу слід залишити своє захоплення тенденціями Путіна як "сильного правителя" і замість цього задавати російському президенту важкі питання.

"Трамп просто не може не покарати Путіна за спроби Росії втрутитися в хід президентських виборів 2016 року. Він повинен чітко заявити, що США не потерплять цього - і крапка. Природно, це для Трампа буде складно, так як він був вигодонабувачем від втручання РФ, і тепер зіткнувся з розслідуванням з цього приводу, але, тим не менш, на першій зустрічі з Путіним президент не повинен соромитися бути прямолінійним. Йому не слід надто вже обіцяти, що дві із запізненням вислані з США в грудні російські дипломатичні групи, які Москва ісп льзовала для шпигунства, будуть повернуті в Америку ", - зазначає редакція.

Автори статті переконані, що на майбутній зустрічі президент США зобов'язаний проявити рішучість з питання України.

"Росія спровокувала збройний опір сепаратистів і захопила Крим порушуючи міжнародні норми, а також продовжує провокувати насильство в Донбасі. Трамп повинен беззастережно роз'яснити Путіну, що США не відмовляться від санкцій, введених за російську агресію проти України, до тих пір, поки Кремль не виконає умови мирних угод ", - підкреслили в WP.

На думку редакції газети, президенти повинні обговорити сирійський конфлікт, щоб уникнути прямих військових дій - навіть якщо Вашингтон і Москва переслідують там абсолютно різні військові цілі.

"Трамп повинен хоча б спробувати переконати Путіна визнати необхідність уряду без Башара Асада і регіону без домінування впливу Ірану. Трамп міг би також плідно подати ідею, яку нещодавно висловив колишній сенатор-демократ Сем Нанн і екс-глава МЗС РФ Ігор Іванов, для відновлення більш великої комунікації між військовими РФ і США", - підкреслили журналісти.

В інтересах обох країн було б також відновити співпрацю в області ядерного нерозповсюдження і дозволити патову ситуацію з Договором про ядерні озброєння середньої дальності.

"Навіть у найпохмуріші дні холодної війни США і Радянський Союз були на зв'язку, і зараз потреба в цьому нітрохи не менше. Зустріч, ймовірно, задовольнить бажання Путіна про те, щоб його вважали глобальним гравцем, і він буде шукати вразливі місця Трампа. У Путіна проблема з неправильним розумінням Заходу і США, і від відвертої розмови з ним гірше точно не стане, якщо послання буде ретельно продумано ", - підсумували в Washington Post.

Трамп зустрінеться з Путіним на полях саміту G20 в Гамбурзі - або 7, або 8 липня.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...