"Про щурів, шахраїв і криптовалюту": Мережу вразила притча про біткоіни

У мережі набирає популярність притча про біткоіни, яка пояснює, чому найпопулярніша криптовалюта може виявитися бульбашкою.
Відповідний текст в Facebook опублікував блогер Віктор Ольхов, передають Патріоти України.

"Найкраще, що я прочитав про біткоіни. Це все, що вам потрібно знати про них", - пише він.

Далі публікуємо повний текст притчі:

"Одного разу в селі з'явився торговець і оголосив жителям, що він буде купувати у них щурів по 10 доларів. Сільські жителі, бачачи, як багато щурів в підвалах, закинули свої ділянки і почали ловити щурів. Торговець накупив тисячі щурів по 10 доларів, але кількість щурів стала зменшуватися і ловити їх стало все важче.

Тоді торговець підняв нагороду за упіймання кожного щура до 20 доларів. І люди знову почали ловити щурів . Незабаром продовольства в селі стало зовсім мало, і сільські жителі стали потихеньку повертатися на свої поля. Торговець підняв ціну до 50 доларів. Однак йому необхідно було від'їхати в місто по своїх справах, і він залишив замість себе помічника.

Помічник зібрав всіх жителів села і запропонував їм: "Подивіться на всі ці клітини з тисячами щурів. Я готовий продати їх вам по 35 доларів, а коли повернеться торговець, ви продасте їх йому по 50 за штуку!".

Жителі села подумали, порахували, потім зібрали всі свої заощадження, набрали боргів і скупили всіх щурів на 700 мільярдів доларів. Після цього вони ніколи вже не бачили торговця з помічником. Зате у них залишилися великі борги і абсолютно непотрібні їм гори щурів".

Дана публікація припала до душі користувачам мережі.

"Геніально", - пише Nazar Goy.

"Гарне роз'яснення", - зазначив Рома Коваленко.

"Логічно, тому в це і не лізу", - резюмував Сергій Гущенко.

Нагадаємо, що біткоіни за обсягом грошової маси вже перевершив російський рубль, англійський фунт, а також південнокорейський вон і став шостий валютою світу за капіталізацією.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...