"Про те, як у свої 43 я став довгожителем у геть не найбільш забутому місті країни", - журналіст

А десь за океаном Джо Байден і Берні Сандерс у свої 77 і 78 років, розглядають можливість висунення своїх кандидатур на виборах наступного президента США.

Віталій Сич

Про це у своєму блозі пише головний редактор видання Новое время Віталій Сич, передають Патріоти України.

"З'їздив на новорічні свята в гості до мами в Вінницю, звідки поїхав до Києва понад 20 років тому. В одному з торгових центрів свого спального району зустрів місцевого міського божевільного Олежика. Він борознив теплі і чисті коридори торгового центру в морозний день з надією зустріти знайомого і розжитися кількома гривнями.

Нерозпещений славою Голлівуду, Олежка, втім, завжди нагадував героя Дастіна Гоффмана у фільмі Людина дощу. Навіть через 20 років він пам'ятає адреси і дати народження майже всіх хлопців у районі, включно з моїми. Навіть якби у Вінниці одного дня пропав ЗАГС, усі записи можна було б відновити завдяки Олежці.

– Привіт, Віталіку Сич, – усміхнувся Олежка. І далі традиційно назвав мою дату народження та адресу, за якою я проживав колись у Вінниці.

– Здрастуй, Олежку, як справи?

– Нормально, – відповів він. – А ти знаєш, що Саша помер, назвав він прізвище людини з мого паралельного класу. І Толік, і теж прізвище хлопця з паралельного класу. І Вова, мій у минулому близький знайомий, старший на рік.

– Ні, не знав, – засмучено відповів я. – А чого померли?

– Від чого вмирають, Віталіку? Від горілки! І він продовжив перелік менш близьких, але добре знайомих мені людей зі школи, яких більше немає. Деякі молодші за мене, деякі старші. З деякими з них я грав у футбол за школу, з іншими просто спілкувався в школі і поза нею.

– А є хтось, хто не помер, Олежку? – перебив його я, не бажаючи з'ясовувати, який завдовжки список він мені приготував. Він зрозумів, що його розповідь справила ефект і посміхнувся своєю непідробною усмішкою: «Дай 20 гривень, Віталіку».

Я дав йому 20 грн, він купив собі заслужений еспресо, а я пішов перетравлювати нову інформацію про те, як у свої 43 я став довгожителем у геть не найбільш забутому місті країни.

Мені чомусь згадалося, що Джо Байден і Берні Сандерс нещодавно заявили про те, що розглядають висунення своїх кандидатур на виборах наступного президента США. Першому – 77 років, другому – 78.

Я вийшов на вулицю. Місто було обліплене білбордами кандидатів у президенти України. Одні обіцяли дешевий газ. Інші – церкву, армію і патріотичну єдність. Треті – прислужувати народу.

Я пішов засніженим містом додому, намагаючись зрозуміти, в якому місці сходяться ці світи."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...