"Про українську манекенницю, "вільну" пресу і турецьку справедливість", - журналіст

Жахлива подія, що сталася з українською моделлю недавно в Туреччині, ще раз показала в якому жалюгідному стані знаходиться як турецька преса, так і система правосуддя.

Юнус Ердогду22-річна українська модель Олена П. звинувачує власника стамбульського модельного агентства в побитті та зґвалтуванні, - пише турецький журналіст Юнус Ердогду, для Gazeta.ua, передають Патріоти України.

"Згідно із заявою Олени, власник агентства А.Ч. побив і згвалтував її, а також погрожував розправою, приставивши ніж до її горла. Віднявши у дівчини планшет, телефони, паспорт та інші документи, замкнув її в своїй квартирі. Олені вдалося втекти і звернутися в поліцію. Постраждалу оглянули в клініці, щоб зафіксувати факт побоїв і згвалтування.

Власник модельного агентства А.Ч. був затриманий поліцією, проте, після опитування відпущений на свободу. Незважаючи на скоєні злочини, прокуратура звільняє з-під варти обвинуваченого. Щоб він зробив подібне з іншими жінками?

Замість того, щоб розкрити ім'я злочинця, насильника, викрадача, в пресі розміщені фото й ім'я жертви, української моделі. Вільна турецька преса, яка виступила б проти насильства і безправ'я, була повністю знищена з 2014 року до сьогоднішнього часу і понад 14 тисяч працівників преси залишилися без роботи.

ЗМІ закликають до насильства

Більше 60 чоловік із невідомих причин померли, перебуваючи під вартою або в тюрмах в ході режиму надзвичайного стану, що діє в Туреччині з дня сумнівної спроби перевороту в липні 2016 року. Крім того, не менше 10 осіб були викрадені. Факти жорстокого поводження і тортур, які застосовуються щодо підозрюваних, багаторазово відображені в доповідях міжнародних правозахисних організацій.

Попри настільки кричущу ситуацію провладні журналісти Джем Кучук і Фуат Угур цинічно заявили, що цього недостатньо в ході однієї з телепередач в ефірі каналу TGRT Haber. Вони виступили з пропозицією вбивати сім'ї тих підозрюваних, хто відмовляється співпрацювати зі слідством. Самих же обвинувачуваних ліквідувати під виглядом самогубств. Вони піддали критиці прокурорів за їх нерозторопність і закликали застосувати більш жорстокі заходи щодо прихильників руху Ґюлена. Журналіст запропонував подумати про різні способи тортур і жорстокого поводження. "Ви не повинні їх жаліти!", - додав Джем Кучук. За його словами, він знає одну техніку, яка застосовується Моссадом. "Спецслужби щодня вбивали по одному члену сім'ї палестинця, який відмовлявся працювати на них", - розповів Кучук. "Так чого ще чекати?" - зрадів в свою чергу Фуат Угур.

Німецькі керівники силових відомств зробили заяву у зв'язку з передбачуваними замахами на обличчя турецького походження в Європі: "Ми знаємо про небезпеку і вживаємо необхідних заходів".

Бандити ІДІЛ почуваються як вдома в Туреччині

Чому Туреччина є бажаним місцем суду для злочинців ІДІЛ? Через легкі вироки, винесені турецькими судами.

Нещодавно австралійський член банди ІДІЛ Ніл Крістофер Пракаш звернувся до турецької влади з проханням про відмову у видачі в Австралію (згідно із запитом австралійського уряду) і заявив, що хоче постати перед судом в Туреччині.

Суд Стамбула звільнив 7 бойовиків ІДІЛ, заарештованих за підозрою в нападі на стамбульський нічний клуб Рейну, в ході якого 1 січня загинули 39 осіб і 79 отримали поранення.

12 січня 2016 року у Стамбулі на площі Султанахмет в теракті загинули 13 людей. В ході розслідування і слухання у вересні і листопаді 2016 року було звільнено 7 обвинувачених у справі. Існує багато прикладів такого правосуддя.

Можна вбити, підірвати, згвалтувати, поцупити, дати і взяти хабар. Щоб ти не зробив, турецьку судову систему цікавлять тільки ті, хто виступає проти Ердогана - вчені, вчителі, журналісти, домогосподарки.

Станом на 18 грудня 2017 року 147 тис. 932 держслужбовців звільнено, 130 тис. 214 затримано. 62 тис. 211 осіб заарештовано. 3 000 шкіл, гуртожитків та університетів закрито. 5 тис. 946 вчених втратили основну роботу, більшість із них покинули країну або кинуті до в'язниці. 4 тис. 463 суддів і адвокатів відсторонені від обов'язків. 187 об'єкта ЗМІ закрито (без роботи залишилися понад 10 тис. журналістів), 308 журналістів арештовано. Туреччина стала країною, в якій зафіксовано найбільшу кількість заарештованих журналістів."

Опублікував: Олег Устименко

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...