Пробили дно: Стало відомо про серйозні проблеми в РФ

Економічна ситуація в Росії дуже складна, але говорити про дефолт поки не варто, хіба що про політичний.

Юрій Смілянський

Про це розповів кримський економіст Юрій Смілянський, пояснивши, що економічна криза в Росії триває ще з кінця 2012 року, і зараз вона посилюється санкціями і тією політикою, яку веде російська влада, передають Патріоти України.

"Замість того, щоб якось змінювати політичний курс, вся ця ситуація підштовхує керівництво Росії до того, щоб готувати державу до життя, умовно кажучи, "обложеної фортеці", як колись знаходився СРСР, який також був обкладений санкціями за свою агресивну політику", - говорить економіст.

За його словами, з 2016 року в Росії пішов процес підготовки переведення економіки країни в цілому на розподільну систему, тобто, на військову економіку. "А це зовсім інша економічна модель, і в цій економічній моделі процеси будуть розвиватися зовсім по-іншому. Це закрита система, згадуючи СРСР, закрита система і економічна криза в якій посилений санкціями і політикою, яку проводило керівництво СРСР, привели до необхідності введення талонів на товари першої необхідності. Але тоді мови про дефолти не йдуть, тому що це інша модель. Ось Росія йде за цим сценарієм", - пояснює Смілянський.

"Справа в тому, що дефолт - це ситуація при якій держава відмовляється від виконання своїх зобов'язань. Росія сьогодні, по суті, вже відмовилася від виконання величезної кількості своїх зобов'язань, які вона на себе взяла як учасник міжнародних відносин. По суті політичний дефолт в Росії вже відбувся", - додав він.

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...